Wat is rich content en waarom is dit zo belangrijk?

Apr 14, 2023 | Tips

fonQ onderscheidt zich van andere webwinkels door unieke en volledige content. Door waardevolle informatie en voordelen van een product te benoemen, nemen we keuzestress weg en helpen we de klant bij het maken van de juiste keuze. Complete en duidelijke content leidt tot meer conversies en voorkomt misinterpretaties, waardoor het aantal retouren daalt. Naast de standaard content die elk product moet bevatten, zijn er nog meer manieren om jouw content te verrijken. Met deze rijke content, ook wel rich content, zet je een extra stap in je productinformatie. Lees hieronder wat de vijf manieren zijn waarop jij jouw conversieratio kan verbeteren met rich content.

 1. Video’s  
  Zien is kopen. Video’s creëren een beleving bij de klant, dit mist vaak bij online shoppen. Meer dan 60% van onze klanten zegt meer geholpen te zijn met video’s in de product content. 
  • Productvideo’s of inspiratievideo’s staan achter in de carrousel. 
  • Videocode met spatie, zoals: [Youtube xOeD31jDgmE
 2. Maattekeningen 
  Ongeveer 16% van de retourredenen gaan over het formaat van het product vs. de verwachting van de klant. Een beeld met meetlat verhoudingen helpt bij het visualiseren van het product en voorkomt deze teleurstelling. 
  • Maat uitgedrukt in cm 
  • In de carrousel achter de detail- en sfeerbeelden 
 3. Handleidingen  
  Voor verschillende categorieën zoals grootmeubelen, verlichting of bij producten die gemonteerd moeten worden door de klant, kan het relevant zijn om een handleiding te delen. Een goede handleiding bevat instructies op productniveau en helpt bij het verminderen van klantvragen over bijvoorbeeld de montage van het product of hoe het product onderhouden kan worden.  
  • In .pdf bij attribuut ‘handleiding’ 
 4. AR/3D-modellen 
  Een AR of 3D-model kan hét middel zijn om klant onzekerheden weg te nemen. Het tonen van AR of 3D-modellen bij producten resulteert zo in een conversie uplift. 3D-modellen geven de klant de mogelijkheid om het product vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hier bovenop maakt Augmented Reality het mogelijk om de virtuele wereld en de echte wereld met elkaar te verbinden. 
  • Voorkeursbestanden: .gITF, .glb Ook mogelijk: .obj  
  • Objecten altijd opgebouwd in cm 
  • Naamgeving bestanden: [Merknaam] [Productnaam] [Producttype] – [Kleur] – [Productnummer] 
  • Aanleveren bij partners@fonq.nl  
 5. Stofstalen 
  Bij het online shoppen van grootmeubelen, zoals banken of fauteuils, ervaart de klant een hogere koopdrempel. Daarom biedt fonQ een stofstalen service. Het fysiek bekijken, vergelijken en voelen van het materiaal helpt de klant bij het maken van een weloverwogen beslissing. De fonQ stofstalen service breidt zich steeds verder uit en is ook voor onze partners beschikbaar.