Zo vergroot je je kans om de buybox te winnen

mei 30, 2023 | Blogs

Vaak krijgen wij de vraag: hoe kan ik mijn kans om de buybox te winnen verhogen? Ons buybox-algoritme kiest een winnaar op basis van een aantal factoren. We geven je tips die jouw kans om te winnen kunnen verhogen. Hoe beter je deze tips nastreeft, hoe groter de kans is dat je als winnaar van de buybox wordt geselecteerd.

Hoe sneller de leverbelofte, hoe beter

Klanten worden er blij van als ze de volgende dag op hun nieuwe bank kunnen zitten of hun wandkast kunnen opleuken met gezellige woonaccessoires. Dus hoe sneller je kunt leveren, hoe meer kans je maakt om jouw artikel te verkopen via fonQ. 

Met scherpe prijzen maak je meer kans

We willen onze klanten gelukkig maken met mooie, toegankelijke prijzen. Is hetzelfde woonitem bij jou goedkoper dan bij een andere shop? Dan zorgt dit ervoor dat je meer kans hebt om te buybox te winnen. 

Eens een winnaar, altijd een winnaar?

Als je niet als winnaar bent geselecteerd van de buybox dan betekent dit niet dat je nooit meer kans maakt voor hetzelfde product. Als je als seller bijvoorbeeld een nieuwe offer aanbiedt voor het product met een lagere prijs, dan merkt het buybox-algoritme dit op en dan kan er een nieuwe winnaar geselecteerd worden.