Insights waarmee jij slim kan inspelen op de behoefte van de fonQ klant

jul 27, 2023 | Blogs

fonQ onderzoekt jaarlijks binnen haar klantenbestand hoe er geshopt wordt in de Home & Living markt. Uit dit onderzoek ontstaan interessante inzichten over het koopgedrag van onze klanten, maar ook over de klant zelf. Hoe woont de fonQ klant? Welke woonstijl is populair? Deze vragen worden beantwoord in het onderzoek. Met deze inzichten inspireert fonQ haar Partners graag, zodat we samen kunnen inspelen op de beste klantreis binnen Home & Living.

Woonsituatie

Grofweg driekwart (75%) van onze klanten (N=901) woont in een (vrijstaand) woonhuis. 24% woont in een appartement. In een groot deel van deze huizen is blijkbaar ook ruimte voor werkkamer, want 19% van de respondenten heeft aangegeven dat ze dit jaar plannen hebben om een werkruimte in te richten. 43% van onze klanten heeft een achtertuin en 35% (ook) een voortuin. 10% heeft een balkon en 5% een dakterras.

Woonstijl

Eén specifieke woonstijl aanwijzen vinden de meeste mensen maar lastig. Vaak is het een combinatie van stijlen en helpt een test of inspiratie met het bepalen van die stijl. fonQ wil mensen graag helpen hun woonstijl te ontdekken door middel van de woonstijlentest, het magazine, de binnenkijkers, #fonqinhuis, interieuradvies en nog veel meer. Gelukkig zien we dit ook terug in de resultaten van het onderzoek, maar liefst 46% van de klanten vindt dat fonQ hen helpt bij het vinden van hun woonstijl. 24% van de klanten kan zelfs aangeven een Scandinavische woonstijl te hebben. Qua tuinstijl is de moderne stijl het populairst onder onze klanten en een industriële tuinstijl is het minst populair.

Meer inzichten met fonQ Partner BI

Met deze inzichten kan je jouw aanbod aanscherpen of marketing zo inrichten, dat het beter aansluit bij de woonsituatie en of woonstijl van de fonQ klanten. Ben je benieuwd naar welke artikelen klanten het meest aantrekkelijk vinden en waarom klanten producten retour sturen? In de fonQ Partner BI omgeving vind je deze, en nog veel meer, inzichten over jouw assortiment en klanten op het fonQ Platform. Meer informatie over Partner BI vind je op deze pagina. Meteen aan de slag? Neem gerust contact op om toegang tot de fonQ Partner BI omgeving aan te vragen. Zo heb je binnen een paar klikken een persoonlijke rapportage in handen.