Verhoog je zichtbaarheid dit najaar met Sponsored Products

aug 31, 2023 | Blogs

De Self-Service Tool voor Sponsored Products bij fonQ biedt onze partners de optie producten meer zichtbaarheid te geven. De recent gelanceerde versie is laagdrempelig – je betaalt per klik – maar dan met nog beter rendement (50% lagere ACoS in augustus) door het sterke algoritme, én eenvoudigere campagne creatie met bulk uploads van jouw producten.

Wil jij met jouw interieurassortiment winnen in de Woonmaand of uitblinken met Black Friday? Bekijk de Sponsored Products tips van de Retail Media experts bij fonQ:

Bijtijds starten loont

Nú beginnen met adverteren, betekent profiteren tijdens de echte piekperiodes. Waarom? De resultaten van jouw Sponsored Products dragen namelijk bij aan de organische resultaten: het aantal visits op je productpagina’s weegt mee in de ranking van de producten op categoriepagina’s, waardoor je weer meer visits op je productpagina’s kan verwachten.

Campagnestrategie: boost je actieassortiment

  • Is jouw assortiment geen onderdeel van een promotieselectie, maar heb je wel scherpe prijzen die de aandacht verdienen? Adverteer in een aparte Sponsored Products campagne met assortiment uit productgroepen waarmee je niet deelneemt aan een Woonmaand promotie; zoals eerder benoemd krijgt al het assortiment in de relevante productgroepen namelijk een flinke boost in bezoeken tijdens de Woonmaand.

Campagnestrategie: nieuwe collecties introduceren

  • Nieuwe collecties kunnen nog wel een zetje gebruiken met behulp van Sponsored Products. Houd in dit geval dan minder hard vast aan een lage(re) ACoS doelstelling en accepteer dat je rendement op de korte termijn minder zal zijn dan bij de andere strategieën. Meer verkeer is op korte termijn de belangrijkste winst, en is een mooie toevoeging aan je marketingstrategie.

Ready, Set, Go!

Ook starten met Sponsored Products? Meld je dan bij het Retail Media team via dit formulier.

Al gestart, maar kun je nog een zetje in de rug gebruiken? Wil je bijvoorbeeld extra Sponsored Products inzichten in de performance van jouw focusgroepen in een specifieke periode, of ben je geïnteresseerd in de fonQ media opties tijdens promoties? Stel je vraag aan het Retail Media team.