GROEIEN BIJ FONQ

Jouw producten verdienen een plek in de spotlight.

Sponsored Products

fonQ is naast de ideale koopplek voor je interieur ook steeds vaker het startpunt voor zoekopdrachten in Home & Living, waardoor we een goed beeld hebben van jouw potentiële klant. Met Sponsored Products maak je hier als merk of partner optimaal gebruik van.

Geef je product een podium

Jouw producten verdienen het om in
de spotlight te staan

Verbeter je conversie

Met meer zichtbaarheid en de juiste campagne zijn je producten goed te vinden

Vergroot je omzet

Verdien je advertenties terug, stuur bij en verhoog je opbrengsten

De voordelen op een rij

Creëer campagnes, plaats je producten op een toplocatie, bekijk de performance van je campagnes real time in de portal en betaal alleen voor daadwerkelijke clicks.

Creëer meer zichtbaarheid

Zorg ervoor dat jouw producten op toplocaties staan: van homepage tot relevante categorie- en productpagina’s.

Betaal per click

Je betaalt alleen wanneer bezoekers op jouw Sponsored Product klikken en naar de productpagina gaan.

g

Draai zelf aan de knoppen

Bepaal en creëer gemakkelijk je eigen campagnes. Je selecteert zelf je producten en zoektermen en stuurt bij op basis van de resultaten.

6

Boost nieuwe producten

Wil je nieuwe producten onder de aandacht brengen of juist je bestsellers pushen? Jij kiest welke producten jij wilt boosten.

Gebruik data

Besteed je advertentie budget verstandig en maak gebruik van fonQ first party data. Daarmee bereik je direct de juiste doelgroep voor jouw producten.

Blije klanten

Door relevante producten bij het juiste publiek te tonen, zorgen we samen voor tevreden klanten.

Aan de slag?

Ben je al seller via de marketplace van fonQ? Log in op je partneraccount en klik op ‘mijn producten promoten’ om direct aan de slag te gaan.

Ben je een supplier of agency? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom sponsored products?

Naast koopplek is fonQ steeds vaker het startpunt voor zoekopdrachten in Home & Living, waardoor we met onze data een goed beeld hebben van jouw potentiële klant. Met Sponsored Products maak je hier als merk of partner gebruik van.

Waar zijn sponsored products zichtbaar?

Jij draait aan de knoppen en bepaalt op welke posities jij je campagne inzet. De posities die wij  beschikbaar stellen bevinden zich op de homepagina, productpagina’s (PDP), categoriepagina’s (PLP) en zoekresultaten.

Waar zijn sponsored product zichtbaar?

Jij zit aan de knoppen en bepaalt op welke posities jij je campagne inzet. De posities die wij  beschikbaar stellen bevinden zich op de homepage, Product pagina’s (PDP), categoriepagina’s en zoekresultaten (PLP).

Hoe kan ik Sponsored
Products inzetten?

Dat is volledig aan jou. Er zijn verschillende strategieën waar je mee kunt werken in jouw campagnes: het introduceren van nieuwe collecties, het boosten van hardlopers, het uitlichten van producten met hoge voorraden of seizoens- en actiegericht adverteren.

Aan de slag?

Ben je al seller via de marketplace van fonQ? Log in op je partneraccount en klik op ‘mijn producten promoten’ om direct aan de slag te gaan.

Ben je een supplier of agency? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We kijken graag met je mee hoe jij Sponsored Products kan gaan toepassen.

Veel gestelde vragen

Hieronder lees je de veelgestelde vragen over het samenwerken met fonQ en het verbeteren van je aanbod. Staat je vraag er niet tussen, en ben je toch op zoek naar een antwoord? Stel je vraag dan via dit contactformulier en onze experts helpen je verder.

Op welke kanalen kan ik Sponsored Products inzetten?

Sponsored Products worden momenteel alleen ingezet op fonQ NL.

Wat zijn de kosten van Sponsored Products campagnes?

Je betaalt alleen wanneer bezoekers op jouw sponsored product klikken en naar de productpagina gaan. Je creëert gemakkelijk je eigen campagnes en bepaalt daarbij zelf de biedingsstrategie wat wordt met een CPC model (Cost per Click). Of je nu een budget per dag, per maand of een maximum bedrag per campagne hebt ingesteld, je behoudt de regie. Je selecteert zelf je producten en zoektermen, en stuurt bij op basis van de resultaten.

Welke stappen moet ik ondernemen voordat ik een Sponsored Products campagne start?

Voordat je meer bezoekers naar jouw productpagina’s stuurt met een Sponsored Products campagne raden we je aan om je producten er zo optimaal mogelijk bij te zetten om de conversie te verhogen. Denk hierbij aan het volgende:

 • Zorg dat de content van je producten zo optimaal mogelijk is en dat alle relevante eigenschappen zijn gevuld. Met goede content ben je beter vindbaar en kun je de klant overtuigen jouw producten te kopen. Bekijk ook nog eens het stappenplan voor de beste content.
 • Zorg ervoor dat je producten voldoende op voorraad zijn om een campagne te voeren.
 • Zet vooraf de prijzen van je producten goed in de markt. Met Sponsored Products haal je bezoekers naar je productpagina’s, dat betekent niet dat bezoekers geen prijsvergelijking zullen doen.
 • Maak een account aan voor Sponsored Products. Klik in je verkoopaccount op ‘Sponsor my products’; je komt dan in de Campagne omgeving. Bekijk de voorwaarden voor adverteren bij fonQ en ga akkoord. (Bekijk hier de Engelse versie
 • Nu kun je aan de slag met een campagne!
Hoe start ik met een Sponsored Products campagne?

Ga naar de campagne omgeving vanuit je verkoopaccount. Om een campagne te starten klik je op ‘Campagnes’ in het menu en klik dan op ‘Nieuwe campagne’. Vervolgens krijg je stap voor stap een aantal keuzes:

 • Kies een campagne naam. We raden aan een campagne naam te gebruiken dat de producten omschrijft, zoals het merk of de categorie.
 • Kies de duur van de campagne. Je kunt specifieke begin en einddata opgeven of je kunt ervoor kiezen de campagne te laten draaien totdat je hem handmatig weer stopzet.
 • Kies voor een budget: Ga je voor een dagbudget of een budget voor de hele campagne, dat is aan jou.
 • Kies een handmatige of automatische biedingsstrategie. Ga je voor een handmatige bieding, dan geef je zelf aan hoeveel het maximum van je bod per klik zal zijn. Ga je voor automatisch, dan kies je voor de gewenste ACoS en de bieding gaat automatisch. We raden aan om bij een eerste campagne te starten met een automatische biedingsstrategie.
 • Kies de producten waarop je wenst te adverteren en sleep ze naar de kolom of zoek en selecteer ze met behulp van de zoekbalk.
 • Bepaal je zoekwoordstrategie, dit kan automatisch of handmatig.
  Wat zijn aCoS en ROAS?

  ACoS is de afkorting voor Average Cost of Sale. Het betekent hoe veel geld je uitgeeft voor elke euro die je verdient. Voorbeeld: de campagne levert €1.000 op aan verkopen met een uitgave van €100, de ACos = 100 / 1.000 = 10%. In andere woorden, je besteedt €0,10 aan advertenties om €1 te verdienen met de advertentie.