SAMENWERKEN MET FONQ

De samenwerking maximaliseren.
Samen aan de slag!

Content

Download het contentbeleid zodat je weet hoe jij het beste je producten kunt neerzetten.

Integrator

Hoe koppel ik mijn integrator aan mijn shop? Via dit stappenplan ben je er snel uit.

Promoties

Deelnemen aan onze campagnes of promoties? Stuur ons een ingevuld promotie formulier op.

Commissiemodel

Niet zeker wat de commissie per productgroep is? In dit overzicht zie je het meteen.

Meer kanalen

Verkopen via fonQ en vtwonen? Hier vind je hoe je dit kunt inrichten.

Hoe kan je jouw aanbod verbeteren?

1. Vergroot je assortiment

Bied jouw volledige aanbod aan, binnen de categorieën die fonQ beschikbaar heeft. Zo ben je op meer plekken zichtbaar en weten klanten jou beter te vinden.

2. Verbeter je assortiment

Zorg dat de content van je producten zo optimaal mogelijk is en dat alle relevante eigenschappen zijn gevuld. Met goede content ben je beter vindbaar en kun je de klant overtuigen jouw producten te kopen. 

3. Monitor je shop performance

Houd de performance en waardering van jouw shop goed in de gaten. De beoordeling van klanten is belangrijk en speelt een rol in het algoritme van fonQ. 

4. Controleer je aanbod

Staan jouw prijzen en leverbeloftes goed en zijn deze competitief? Dit speelt een rol in jouw conversie. Zorg ervoor dat de klant een reden heeft om jouw product te kopen.

5. Adverteren bij fonQ

Wil je meer groeien met jouw shop? Verbeter de zichtbaarheid van jouw producten of merk door ze in de spotlight te zetten. Dat kan door te adverteren op fonQ.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de veelgestelde vragen over het samenwerken met fonQ en het verbeteren van je aanbod. Staat je vraag er niet tussen, en ben je toch op zoek naar een antwoord? Stel je vraag dan via dit contactformulier en onze experts helpen je verder.

Hoe weet ik wat ik allemaal mag toevoegen aan fonQ?

Jij bent als partner geselecteerd door fonQ. Dat betekent dat wij jouw aanbod een toevoeging vinden voor het al bestaande assortiment bij fonQ. Je kunt aanbiedingen toevoegen op al bestaande producten, maar ook nieuwe producten toevoegen zolang deze binnen de categorieën van fonQ passen. Heb je twijfels? Of bestaat het merk nog niet? Laat het ons weten.

Wanneer wordt mijn product aangeboden op de webshop?

Indien meerdere sellers hetzelfde product aanbieden, wordt op basis van bepaalde criteria zoals leverbelofte, shop beoordeling en prijs bepaald of jouw product de buybox wint en daarmee wordt weergegeven op de website.

Voorwaarden hiervoor zijn dat het product actief is, een geldige prijs en leverbelofte heeft en dat er voorraad is.

Hoe weet ik of mijn assortiment goed vindbaar is?

Het belangrijkste is dat je attributen goed ingevuld zijn. Zo krijgen klanten tijdens het filteren de juiste selectie, inclusief jouw producten die hieraan voldoen. Zorg er daarom dus voor dat je per product zoveel mogelijk specificaties hebt ingevuld. Een betere vindbaarheid en veel productinformatie zorgt voor betere resultaten. Bekijk hier het contentbeleid.

Wat kan ik doen om mijn shop performance te verbeteren?

Als partner ben je verantwoordelijk voor het nakomen van je beloftes. Zorg dus dat je de levertijd nakomt, dat het product zorgvuldig is verpakt en compleet is. Daarnaast is het belangrijk om vragen van klanten snel en behulpzaam te beantwoorden. Krijg je veel retouren? Kijk dan goed naar wat je eventueel kunt verbeteren om dit te verminderen. 

Aan welke eisen moeten mijn prijzen voldoen?

Zoals in de algemene voorwaarden staat, dient de verkoopprijs op fonQ gelijk of lager te zijn dan het aanbod op de eigen verkoopsite. Hierbij mag je wel rekening houden met de verzendkosten. Zorg dus dat de prijzen overal gelijk zijn voor de consument, dan renderen je inspanningen maximaal. 

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor fonQ BE of vtwonen?

Als verkooppartner is het altijd mogelijk om via fonQ BE te verkopen. Het aanbod op vtwonen is wat smaller, vraag dus wat mogelijk is voor jouw assortiment via het contactformulier.

Wat als ik geen integrator heb?

Geen probleem. Het is heel goed mogelijk om ook te verkopen zonder integrator, maar als jouw aanbod meer dan 150 producten bevat kan het een meerwaarde hebben. De automatisering scheelt je tijd en is accurater. Hoe groter je aanbod, hoe waardevoller een integrator kan zijn voor jou. 

Waar wil je meer over weten?

Groeien als partner

Ik wil er voor zorgen dat mijn aanbod beter gaat presteren

Hulp nodig?

Ik heb een vraag waarvan ik het antwoord niet kan vinden.

We zijn benieuwd naar jouw feedback